Üç peynirli lazanya

DSC_1297

Evde vakit geçirmeyi seven insanlardan mısınız bilmiyorum ama Cumartesi akşamı Ankara’ya ilk karın yağması ve ardından gelen nefes kesici soğuklar ile beraber evde uzun uzun vakit geçirebileceğimiz yılın o tatlı vakitleri geldi bence. Eğer canım sıkkın değilse, evde vakit geçirmeyi severim. Güzel bir kitap, sıcak bir bardak çay ile uzun saatler geçirebilirim. Sıkılırsam eski bir Türk filmi veya sevdiğim bir dizinin üç beş bölümünü arka arkaya izleyebilir, koltukta tatlı tatlı uyuklayabilirim. Aylardır düzenlemeye üşendiğim çekmeceleri elden geçirip, daha önce hiç denemediğinim bir yemek tarifini deneyebilir, ya da tamamen yeni bir yemek uydurabilirim. Bu tarif de bütün bir haftasonu evden dışarı çıkmadığım bir vakitte uydurdum. Bence siz de deneyin.

Malzemeler (4 kişilik)

  • 6 yaprak lazanya
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri (parmesan olursa daha şahane olur tabii)

İçi için:

  • 250-300 gr lor peyniri
  • 1 yumurta
  • 1 avuç ince doğranmış fesleğen (ya da dereotu)
  • Yarım limonun kabuğunun rendesi
  • 4-5 dal ince doğranmış taze soğan
  • Karabiber
  • 125 gr mozarella peyniri

Sosu için

  • 400 gr domates konservesi (yazın yapacaksanız kabukları soyulup küçük küçük doğranmış 3-4 iri domates yeter herhalde)
  • 3 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • Zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı reyhan
  • 1/2 bardak su
  • Tuz karabiber

Tarif

  • Sarımsakları incecik doğrayın ve ya ezin, zeytinyağı eklediğiniz tencerede bir iki dakika kavurun, salçayı ekleyip onu da kokusu çıkana kadar çevirin. Daha sonra domates konservesi, zeytinyağı, nane ve reyhanı tencereye ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra suyu tuz ve karabiberi de ekleyip bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alın.
  • Sos kaynarken başka bir kapta lor peyniri, yumurta, doğranmış yeşillikler ve limon kabuğu rendesini bir çatalla karıştırın. Karabiber ekleyin.
  • Domates sosundan lazanyayı yapacağınız fırın kabının içine 2-3 kepçe döküp yayın, sonra 2 lazanya yaprağını yerleştirin, üzerine üçe böldüğünüz içten yerleştirin, üç parçaya ayırdığınız mozaralledan bir parçayı araya ufak ufak parçalayarak dağıtın, sonra tekrar lazanya yapraklarını yerleştirip aynı işlemleri diğer katları için de yapın. En üst katta lazanyayı yerleştirdikten sonra domates sosunun kalanını dökün, mozarella parçalarını ve kaşar peyniri rendesini yerleştirip, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında peynirler kızarana kadar yaklaşık 20-30 dakika kadar pişirin, fırından çıkardıktan 15 dakika sonra servis edebilirsiniz.
This entry was posted in Makarnalar and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Üç peynirli lazanya

  1. Bihter says:

    Nefis görünüyor.Ben hiç bu şekilde denemedim.Hep kıymalı sebzeli yapıyoruz aslında bu şekilde ne hafif olmuştur.Bu arada ben sizi hep İstanbuldasınız sanıyordum nedense:)Ankarada kış ayrı bi güzeldir..Ellerinize sağlık.

    • nur says:

      Teşekkür ederim, ben de genelde kıymalı yapıyorum ve bu hali kesinlikle çok daha hafif;) Ankara’da kış soğuk oluyor ama güzel kesinlikle:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s