Çilekli Donmuş Cheesecake

dsc_10371

Bu aralar yine bir buraları boşladım farkındayım ama artık mazeret cümleleri yazmaktan da kendi kendime sıkıldım. O yüzden direkt cheesecake tarifine geçeceğim mecburen. Bu tarifte de çok iddialıyım, çünkü eminim hem bu kadar kolay yapılan, hem lezzetli hem de tereyağı ve şeker bombası olmayan bir cheesecake daha yememişsinizdir.

Bu tatlıyı canınız tatlı istediğinde ama uğraşacak haliniz olmadığında, ya da evinize misafir çağırdığınızda yapmanızı tavsiye ederim. Zira hiç bir pişirme eylemi icra etmediğinizden buzluktaki bekleme süresi haricinde tüm işlemleri 15 dakikada halleder sonra da pek yorulmadığınızdan cheesecake buzlukta donarken diğer yemekleri rahatlıkla yapabilirsiniz, şahsen ben öyle yaptım, çok iyi oldu. Önümüzdeki sıcak yaz günlerinde bu cheesecake çok iyi gider bence, ısrarla deneyiniz, haydi hepimize afiyet olsun. Bu arada tarif izlemeye doyamadığım Green Kitchen Stories‘den…

Malzemeler

  • 300 g (2 bardak) badem
  • 10-12 tane hurma, çekirdekleri çıkartılmış
  • 2 yemek kaşığı üzüm çekirdeği yağı (hindistan cevizi yağı, fındık yağı vs. de olabilir)
  • Bir tutam tuz

Dolgu için:

  • 2 bardak çilek (donmuş frambuaz ya da böğürtlen de kullanabilirsiniz)
  • 1/2 limon suyu
  • 1/2 bardak bal
  • 1 paket (200 gr) labne peyniri
  • 1 bardak süzme yoğurt

Tarif

  • Bademleri robotta 1 dakika kadar çekin, sonra hurmaları, tuz ve yağı ekleyin, tüm malzemeler bir araya gelene kadar çevirtin (1-2 dakika kadar)
  • Bu karışımı tabanı ayrılabilir kelepçeli bir kek kalıbının dibine yayın ve dolguyu hazırlayana kadar buzdolabına atın.
  • Blenderda çilek, limon suyu ve balı çevirtin, üzerine yoğurt ve labne peynirini ekleyip karıştırın.Bu karışımı bademleri karışımın üzerine dökün ve buzlukta 1-2 saat kadar dondurun. Üzerine taze meyveler doğrayıp servis edin.
  • Cheesecake’i daha önceden yapıp buzlukta da saklayabilirsiniz, ama servis etmeden önce biraz yumuşaması için dışarıda bekletin.
This entry was posted in Şeker ilavesiz tatlılar and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Çilekli Donmuş Cheesecake

  1. nil says:

    Pek güzel bir tarif, jelatinsiz hem de🙂

  2. Bihter says:

    Tam yazlık bi tatlı olmuş.Fotoğrafta ne hoş çıkmış pembe pembe.
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler

  3. ama bu çok güzel bir tarif. çok beğendim özellikle de tabanını. bu tabanla başka bir tarif deneyebilirim🙂

    • nur says:

      Çok teşekkür ederim:) Tabanı gerçekten çok hoş ve başka tariflerde de denenesi, ben de başka tariflerde kullanmayı düşünüyorum. Sevgiler

  4. Elif says:

    Daha önce hiç çilekli cheescake denememiştim! Bu tarif ve resim süper gözüküyor!😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s