Fırında tavuk pane

Evde iki haftadır devamlı olimpiyat oyunlarını izliyoruz sevgili okur. Spora karşı hiçbir ilgim yokken, birdenbire nasıl sabah akşam Eurosport izler hale geldim bilmiyorum. Hadi yüzmeyi, basketbolu, atletizmi, jimnastiği geçtim de, hiçbir baskı altında olmadan, televizyon kumandasının kontrolü bendeyken, yani tamamen gönüllü bir şekilde halter ve güreş izlemem gerçekten şaşkınlık verici oldu sporsever okur.

Ne yazık ki oyunlar bu hafta sonu bitiyor, spora karşı yeni gelişen bu ilgim nereye kadar devam edecek bilmem. Bu konuyu da fırında tavuk paneye nasıl bağlayacağımı bilemedim şimdi, o yüzden direkt tarife gireceğim, hepinize afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1,5 tatlı kaşığı hardal
  • 500 gr tavuk göğüs eti
  • 2 su bardağı galeta unu
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Tarif

  • Yoğurt, hardal, tuz, karabiber, kırmızı pul biberi iyice karıştırın.
  • Tavukları kalın şeritler halinde kesin ve yoğurtlu karışımın içine atın. Yarım saat ile bir saat arasında bu sosta marine edin.
  • Tavuk parçalarını sostan çıkarıp, galeta ununa bulayın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
  • 200 dereceye ayarladığınız fırında, tavuk parçalarının üzeri kızarana kadar pişirin.
This entry was posted in Tavuk yemekleri and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s