Yeşil soslu makarna

Havalar ısındıkça mutfakta geçirdiğim süre devamlı kısalıyor takdir edersiniz, mutfağa girdiğimle çıktığım bir oluyor. Vakit alıcı tarifleri denemeye hiiç yeltenmiyorum neme lazım. O yüzden makarnaydı, salataydı bu aralar bizim evde gözde. Bu makarna da süper kolay sosu ile hem çok lezzetli hem de pratik, öyle böyle değil.

Malzemeler (4 kişilik)

  • 1/2 demet maydanoz
  • 2-3 dal taze fesleğen
  • 2-3 dal taze reyhan
  • 2 avuç ceviz
  • 2 büyük diş sarımsak
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • 1 paket makarna

Tarif

  • Ceviz, sarımsak, maydanoz, fesleğen ve reyhanı mutfak robotunda çevirin, karabiber, tuz ve zeytinyağı ekleyip bir tur daha çevirin.
  • Makarnayı paketin üzerinde yazan süre veya zevkinize göre  haşlayıp, sosla birleştirin afiyetle yiyin, hepsi bu.

Notlar

  • Taze fesleğen ve reyhan bulamazsanız kuru fesleğen da kullanabilirsiniz. 
  • Taze çekilmiş karabiber kullanmanızı, hatta bolca kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. 
  • Üşenmezseniz, cevizleri tavada hafifçe kokuları çıkana kadar çevirebilirsiniz, daha da güzel olur. 
  • Mutfak robotu yoksa, havan kullanabilirsiniz ama o zaman bu kadar pratik olmaz diye tahmin ediyorum.
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s