Pancarlı dip sos

Açıkçası pancar geç tanıştığım sebzelerden bir tanesi, evlenmeden önce bizim eve annemin nadiren yaptığı pancar turşuları dışında pancar girdiğini de pek görmedim. O yüzden şimdilerde eve pancar aldığım zamanlar kendimi “ne yapsam, ne yapsam” derken bulabiliyorum. Bazen o pancarlar buzdolabı köşelerinde uzun uzun bekliyorlar, o bekleme sürecinin sonunda da zavallıları salataya rendeleyip kurtuluyorum. Ama öyle salatada rendelenmiş bir halde yemek de çok hoşuma gitmiyor itiraf etmek gerekirse. Neyse sözün özü hafta sonu Green Kitchen Stories’de gördüğüm bir tarifi sadeleştirerek değerlendirdim kendilerini, avokado kardeşliği ve kekik eşliğinde pek bir leziz oldular…

Malzemeler

  • 2 bardak rendelenmiş pancar
  • 1 olgun avokado
  • 1 küçük limonun kabuğunun rendesi ve suyu
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz ve karabiber

Tarif

  • Avokadonun içini çıkarın.
  • Rendelenmiş pancarı, içini çıkardığınız avokadoyu, limon suyu ve kabuğunu, kekik tuz ve karabiberi robotta çekin. Üzerine kekik serperek servis edin.
This entry was posted in mezeler and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Pancarlı dip sos

  1. Nil says:

    Burada ceviz büyüklüğünde top top pancar turşuları satılıyor. Acaba aynı tarifi turşusundan yapsak nasıl olur dersin?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s