Fındıklı mini kek

Yeni yıl, yeni yıl, yeni yıl herkese kutlu olsun !!! 2011 de tüm güzel ve kötü günleri ile beraber geride kaldı. Bu yıl, benim için küçük de olsa yeni başlangıçlar yaptığım, yeni kararlar aldığım bir yıl oldu.

2011’de aldığım kararlardan biri de tatlıya karşı olanca düşkünlüğüme rağmen tatlıyı azaltmak oldu. Son iki üç aydır canım çok istemediği sürece tatlı yemedim, içeriğinde ne olduğunu anlayamadığım bir sürü katkı maddesi olan hazır bisküvi, gofret, kraker gibi şeyleri ağzıma sürmedim. O yüzden de kendimi ödüllendirmek için 2012’ye bol fındıklı, hatta adeta fındık ezmesi yermiş gibi bir his uyandıran bir kek ile başlayayım dedim. Arada bir kaçamak yapmazsak, o kadar dikkat etmenin ne anlamı var değil mi? Gerçi dürüst olmak gerekirse yılbaşı sofralarından dolayı kaçamak yapma olayını son günlerde biraz abartmış olabilirim, olsun:)

Hepinizin yeni yılını kutluyor, 2012’nin tatlı rüyalar gibi güzel bir yıl olmasını, hepimize sağlık, mutluluk, huzur getirmesini diliyorum. Ağız tadımız hiç eksik olmasın inşallah…

Malzemeler

  • 1,5 bardak fındık
  • 1/2 bardak pekmez
  • 3 yumurta akı (oda sıcaklığında)
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1/4 tatlı kaşığı tarçın

Tarif

  • Fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıtın.
  • Fındıkları yanmaz bir tavada kavurun.
  • Kavurduğunuz fındığı robotta çekerek yukarıdaki resimdeki gibi bir un elde edin (Robot yoksa havanda da dövebilirsiniz,  arada küçük fındık parçaları kalsa da sorun olmaz.)
  • Pekmezi fındık ununa ekleyin, macun gibi bir hale gelene kadar karıştırın.
  • Yumurta aklarına tuzu ekleyin, mikserle veya çırpıcı ile yumurtalar kar haline gelene kadar çırpın.
  • Kar haline gelmiş yumurta aklarını fındıklı macuna dikkatlice söndürmeden iki kerede ekleyip karıştırın.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabına karışımı boşaltın, yaklaşık 20-25 dakika batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

Notlar

  • Çok derin olmayan küçük bir fırın kabı kullanmanızı tavsiye ederim.
  • Piştikten sonra küçük küplere bölüp servis edin.
  • 1/2 bardak pekmez ile tadı oldukça yerinde bir tatlı oldu, eğer siz daha az tatlı olsun derseniz pekmezi biraz daha azaltabilirsiniz.
This entry was posted in Kekler, kurabiyeler ve tartlar, Şeker ilavesiz tatlılar and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s