En güzel brüksel lahanası salatası

Durun durun, brüksel lahanasını gördünüz diye hemen sayfayı kapatıp, brüksel lahanası da güzel olur muymuş demeyin. İddialı konuşuyorum ama bu tarif sizin de brüksel lahanası ile aranızı düzeltecek.  Bir zamanlar  brüksel lahanasının adını duyduğu yerde yüzünü ekşiten bir insan olarak geçen gün neredeyse bir paket brüksel lahanasının tamamını yiyecektim, o kadar söyleyeyim.

Aslında tarifin uzun uzun anlatılacak bir yanı yok açıkçası, çok ahım şahım kimsenin düşünemeyeceği bir yanı da yok ama yediğim en lezzetli brüksel lahanası salatası tarifi kendisi. Lezzetli olmasının temel nedeni ise lahanaların fırında pişmesi, çünkü fırında  pişen lahanalarda, brüksel lahanası haşlandığında olan o tuhaf acılık ve nahoş kokudan eser olmuyor, böyle olunca da sarımsak, zeytinyağı ve karabiberle birleşen lahanalar tadından yenmiyor.


Malzemeler

  • 1 paket brüksel lahanası
  • 3-4 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Tarif

  • Brüksel lahanalarını yıkayıp, ortadan ikiye bölün.
  • Sarımsakları küçük küçük parçalar halinde doğrayın ya da dövün.
  • Ortadan ikiye böldüğünüz brüksel lahanalarının üzerine doğradığınız sarımsakları, zeytinyağı, tuz ve taze çekilmiş karabiber koyup, iyice karıştırın, tüm lahanacıklar bu sostan faydalansın.
  • Fırını 180 dereceye ayarlayıp biraz ısınınca, fotoğraftaki gibi yuvarlak yüzeyleri altta kalacak şekilde dizdiğiniz lahanaları fırında 8-10 dakika üzerleri hafifçe kızaracak şekilde pişirin.

Notlar

  • Zeytinyağını kullanırken biraz bonkör davranırsanız, lahanacıklarınızın tadı enfes oluyor.
  • Fırından çıkar çıkmaz sıcak sıcak yerseniz daha da çok seveceksiniz.
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

5 Responses to En güzel brüksel lahanası salatası

  1. Uçan börek says:

    çok iyi !!!!

  2. Nil says:

    Sürekli yapıyorum. Eline sağlık🙂
    Kavanozda rendelenmiş sarımsağı, karabiberi, kırmızı biberi, biberiye, kekiği, zeytinyağını ve 1 kaşık suyu çalkalıyorum. Sonra brüksel lahanaları bu karışımla iyice bütünleştiriyorum. Fırına verdikten bir süre sonra üstleri kızarsın diye ızgarayı açıyorum. Şahane! Tam mevsimi…

  3. Nil says:

    ben fırında yapmaya üşünerekten aynı tarifi tavada zeytinyağında kavurarak yapıyorum, sanki sarımsaklar baharatlar brüksel lahanaların içine içine işliyor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s