Enginarlı patates püresi

Evet enginarın mevsimi geçti farkındayım ama siz de belki benim gibi buzlukta stok yaptığınız enginarlarla ne yapacağınızı düşünüyor olabilirsiniz. O zaman isterseniz meze gibi de tüketebileceğiniz, isterseniz et yemeklerinizin yanında yiyebileceğiniz bu süper kolay enginarlı patates püresini deneyebilirsiniz…

Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 2 adet enginar
  • 2 diş sarımsak
  • 1 avuç dere otu
  • 1-2 yemek kaşığı kapari
  • Zeytinyağı (ben iki yemek kaşığı kullanıyorum, siz az gelirse damak tadınıza göre daha fazla da kullanabilirsiniz)
  • Tuz

Tarif

  • Enginarı limonla ovup, irice küpler halinde doğrayın, patatesi de aynı şekilde küp küp doğrayın. Enginarlar ve patatesleri yumuşayıncaya kadar buharda haşlayın.
  • Sarımsakları dövün, haşlanmış enginar ve patatesleri püre haline getirip içine ekleyin.
  • Zeytinyağı, tuzunu koyup, kapari ve incecik doğranmış dere otu ile karıştırıp servis edin.Afiyet olsun:)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s