Vişneli kek

Bu vişneli keke bu aralar takmış durumdayım, devamlı yapıp, yiyesim geliyor. Tadı öyle hoş ki, kendisi tatlıyla arası çok iyi olmayan sevgili kız kardeşim tarafından da tatlı ile arası baldan tatlı olan kocam tarafından da çok sevildi. Hem hafif, hem tatlı, hem ekşi, kısacası nefis bir şey.

Beyaz unla, tam buğday unuyla, yoğurtla, kefirle, vanilyayla ve damla sakızlı vanilyayla çeşitli versiyonlarını denedikten sonra en çok beğendiğim versiyonun tarifini paylaşmaya karar verdim. Ama her türlü  başka güzel oldu, umarım siz de deneyip, beğenirsiniz…

Malzemeler

  • 3 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1/2 bardak esmer şeker (şekeri iyice hissedilsin diyorsanız 3/4 bardak)
  • 2 bardak tam buğday unu
  • 1 bardak kefir (1 bardak yoğurt da olabilir)
  • 1/2 bardak sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket damla sakızlı vanilya (Dr. Oetker’in bu, yeni çıkmış sanırım, ama siz damla sakızı dövüp onu da ekleyebilirsiniz)
  • Yaklaşık 400 gr vişne

Tarif

  • Fırını 175 dereceye ayarlayıp, çalıştırın, kek kalıbınıza yağlı kağıt yerleştirin.
  • Unu, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.
  • Vişnelerin çekirdeklerini çıkartın.
  • Yumurta ile şekeri iyice çırpın (mikser kullanmadan da olabilir). Yağı ve kefiri ekleyip, çırpmaya devam edin. Son olarak unlu karışımı da ekleyip yavaşça karıştırın.
  • Karışımı kek kalıbına boşaltın, üzerine boşluk kalmayacak şekilde, çekirdeklerini çıkardığınız vişneleri dizin.
  • Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 40 dakika, kürdan testi temiz çıkana kadar pişirin.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s