Tabbule

Lübnan kısırı olarak tarif edebileceğimiz tabbulenin malzemeleri bizim kısırla örtüşse de, tabbule bol yeşillik ve daha az bulgur kullanılması nedeniyle daha hafif bir tada sahip… Eğer tazecik yeşilliklerle yaparsanız, tadı gerçekten nefis. Tabbuleyi ferahaltıcı lezzetinden dolayı önümüzdeki sıcak yaz günlerinde bol bol yapmayı planlıyorum. Umarım siz de denersiniz:)

Tabbuleyi yaparken dikkat etmeniz gereken şeylerin başında yeşillikleri incecik kesmek ve bunu bıçak kullanarak başarmak geliyor, eğer robot gibi bir yardımcıdan faydalanırsanız, tabbule tabbuleye benzemiyormuş. Ayrıca kullandığınız domateslerin olgun ama sert olması da tabbuleyi sulandırmaması adına iyiymiş. Tarif Lübnan mutfağı üzerine pek çok kitabı bulanan aşçı Anissa Helau’ya ait, tarifin orijinaline bakmak isterseniz buradan tıklayabilirsiniz.

Malzemeler (3-4 kişilik)

  • 1/2 yemek kaşığı köftelik bulgur (ben esmer bulgur kullandım)
  • 300 gr küçük küçük doğranmış domates
  • 1 tane taze soğan
  • 10 gr (yaklaşık 1 su bardağı) taze nane yaprağı
  • 2 demet maydanoz
  • 1/8 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/4 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1/8 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • Zevkinize göre 1 ya da yarım limon suyu
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Tarif
1. Bulguru iyice yıkayın ve diğer malzemeleri doğrarken bir kasede ara sıra karıştırarak havalandırın. (Tarifte bulguru soğuk suyla yıkamanın yeterli olacağını söylense de ben sıcak suyla yıkadım.)

2. Küçük küçük doğradığınız domatesleri suyunun süzülmesi için bir kaseye koyun.

3. Saplarını koparıp temizlediğiniz maydonozları, naneleri ve taze soğanı becerebildiğiniz kadar ince doğrayın. Benimkilerin birazcık iri kaldığını söyleyebilirim.

4. Domateslerin suyunu süzdürün ve büyük bir kaseye alın, doğradığınız yeşillikleri, soğanı ve bulguru ekleyin, tarçın, yenibahar ve karabiber koyun, limon suyu, tuz ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın.

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Tabbule

  1. nil says:

    Evet beğendim… bulgurlar nasıl yumuşuyor acaba soğuk suda? Bir de aklıma ne geldi bulgur yerine kuskus kullanmak nasıl olur acaba teyze çocukları sayılırlar

    • nur says:

      Bende soğuk suda yumuşamaz diye düşünüp sıcak suda yıkadım:) Bulgur yerine kuskus koysak o da hoş olur tabii ama tabbule bulgurla yapılan bir salata

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s