Üzümlü kurabiye

Bu aralar mutfağa çok uzağım, neden diyecek olursanız sanırım iki sebebi var. Birincisi havalar güzelleşmeye yavaş yavaş başladı ve havalar güzelleştikçe eve kapanmak da daha zor bir hale geldi, ikincisi de eve gelince pek bir şey yapmadan tembellik yapmak istediğim bir dönem içindeyim. Hal böyle olunca da mutfağa girip bir şeyler pişirip fotoğrafını çekmek benim için neredeyse imkansız bir hal aldı. Yeri gelince üşengeçlerin kraliçesi gibiyimdir ayıptır söylemesi.

Bu tarifi Sofra dergisinin Mayıs sayısında gördüm. Ara öğünlerde tüketmek üzere doyurucu ve lezzetli bir alternatif olabilir diye düşündüm ve evde oturduğum bu pazar günü yapmak için enerji bulunca hem pişirip hem de fotoğraf çekmeyi başarabildim:)

Malzemeler

  • İki buçuk su bardağı kepekli un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı esmer şeker
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Tarif

  • Un, kabartma tozu ve tarçını bir yoğurma kabına eleyin.
  • Üzerine sıvı yağ, yumurta, süt, esmerşeker ve kuru üzümü ekleyip, iyice yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden ısıttığınız fırında 180 derecede kurabiyelerin üzeri kızarana kadar pişirin.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Üzümlü kurabiye

  1. paşa says:

    soldaki kurabiye pişmiş kelle gibi sırıtmış nihahah😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s