Vicdan azabı yapmayan brownie…

Tarif: Delicious Magazine’den uyarlama

Yemek yapmaya iyiden iyiye merak saldığım, o yemek blogu senin bu yemek blogu benim geze geze bazen bütün günü internet başında geçirdiğim son zamanlarda, içinde bir paket tereyağı ve bardak bardak şeker bulunmayan ama yine de lezzetli bir brownie tarifi arayıp durdum. Klasik tariflerin ne kadar lezzetli olduğu konusunda  şüphe yok tabii, ama şahsen, brownie gibi acayip lezzetli bir tatlı içinde olsa da, bir paket tereyağı ve bir paket çikolatayı beraberce yemek bana hep ürkütücü geldi.

Sonuç olarak, lezzetli ama hafif brownie arayışlarım hep hüsranla neticelendi, taa ki dün akşam, tesadüfen, bu tarifi bulana kadar. Tarifte çikolata ve bademin doğal yağı dışında bir yağ yok, hatta beklentilerimizin ötesinde un da yok. Ancak tüm bunlara rağmen sonuç: hem çikolatası yeterli, hem yeterince nemli, hem de herkesin bayılarak yediği bir brownie…

Buradan ilanen duyuruyorum: Vicdan azabı duymadan brownie yemek bir insanlık hakkıdır. Yiyelim, yedirelim, hepimize afiyet olsun:)

Malzemeler

  • 80 gr parçalara ayrılmış bitter çikolata (70% kakao oranlı)
  • 3 orta boy yumurta
  • 60 gr şeker (yaklaşık 1 türk kahvesi fincanı kadar)
  • 75 gr çiğ badem (yaklaşık 1/2 bardak)
  • 25 gr ceviz (yaklaşık 1 türk kahvesi fincanını dolduracak kadar)
  • 1/8 tatlı kaşığı tuz

Tarif

  • Fırını 180 dereceye (eğer fırınınız turbo fanlı ise 160 dereceye) ayarlayın.
  • 18*18 cm boyutlarında bir fırın kabını pişirme kağıdı ile kaplayın.
  • Parçalara ayırdığınız çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Bademleri bir tavada ısıttıktan sonra mutfak robotunda un haline getirin.
  • Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.
  • Yumurta sarıları ve şekeri krema haline gelinceye kadar çırpın. Bu karışıma un haline getirdiğiniz bademleri, erimiş çikolatayı ve elinizle ya da bıçakla küçük parçalara böldüğünüz cevizi koyup karıştırın.
  • Bu esnada temiz bir kasede yumurta aklarını ve tuzu yumurta akları kar haline gelene kadar çırpın.
  • Çırpılmış yumurta aklarının yaklaşık 1/3’ünü yumurta sarılarının olduğu karışıma ekleyin ve karışımın daha akıcı bir hale gelmesini sağlamak için iyice karıştırın.
  • Son olarak çırpılmış yumurta aklarının kalan kısmını nazikçe karışıma ekleyin ve yavaşça karıştırın. Karışımı fırın kabınıza dökün.
  • Yaklaşık 18-20 dakika pişirin.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Vicdan azabı yapmayan brownie…

  1. paşa says:

    tığ tebel kalacanız ha! şöööyylee teryaanı kızdırıp yapacan ki tadı tuzu olsun be!

  2. nur says:

    tığ tebel kalmayız canım, sen merak etme:)

  3. beri says:

    ben bizzat tattım, çok başarılıydı:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s